Omgeving


Delft

Waar bent u? De overkant is hier. U bent daar. Maar u zult zeggen van niet. Waar bent u dan in het hier en nu? Toch daar misschien? Vraag het aan de brug.

Etwin Grootscholten Plantagebrug in Delft

Delft in een notendop

Op het gebied van de drukkunst nam Delft van meet af aan een vooraanstaande plaats in. De tapijtindustrie kwam tot grote bloei met Francois Spierinx en in de 17e eeuw kende Delft een nieuwe bloeitijd door de fabricage van Delfts Blauw. Aanvankelijk was Delft een van de grootste steden van ons land. Mede daarom oefende de stad een grote aantrekkingskracht uit op tal van kunstschilders, zoals Carel Frabitius, Pieter de Hoogh, Gerand Houckgeest, Emanuel de Witter, Jan Steen en de reeds genoemde Johannes Vermeer.

Reinier de Graaf en Antonie van Leeuwenhoek zetten Delft internationaal op de kaart door hun wetenschappelijk onderzoek. Deze reputatie zorgde er veel later voor dat er goede voedingsbodems waren voor de huidige TU-Delft en het gerenommeerde onderzoeksinstituut TNO. Delft eigent zich dan ook de titel Delft Kennisstad toe, met als slogan Creating History.

Maar Delft biedt u nog veel meer dan dit! Gezellige horeca met vele terrassen en winkelstraatjes om uren in rond te lopen zijn hier in overvloede.

Delft wordt ook wel het kleine Amsterdam genoemd.

Bereikbaarheid

Delft wordt met de dag mooier. Zeker nu er 25 prachtige nieuwbouw appartementen te koop worden aangeboden. Alle appartementen liggen in de luwte van de oergezellige historische binnenstad en vrijwel bovenop De Kolk, als onderdeel van het Rijn-Schiekanaal. Daarnaast is het nieuwe stadkantoor en het hypermoderne NS-station vlakbij. Wonen in één van de appartementen betekent wonen in een uiterst levendig gebied met vrijwel alle stedelijke functies onder handbereik. De historische binnenstad is een lust voor het oog. De prachtige en bezienswaardige panden in het centrum worden gecombineerd met uiteenlopende winkels en horecagelegenheden die uw aandacht vragen.

Delft is geweldig in opkomst en zeer geliefd bij jong en oud. Dit wordt mede ingegeven door het rijke verleden, de sfeervolle leefomgeving alsook de aantrekkingskracht van de Technische Universiteit (TU) Delft, de Hogeschool InHolland en de goede bereikbaarheid binnen de Randstad.

Omgeving


Nieuw Delft

Het toevoegen van een omvangrijk nieuwbouwprogramma rondom het nieuwe station en stadskantoor is een unieke kans voor Delft. Dit centrale stadsgebied kent een herontwikkeling met een omvang van ca. 1000 – 1500 nieuwe woningen en appartementen op een plek waar voorheen de trein zich door de stad slingerde. Deze laatste rijdt nu ondergronds, waarmee de binnenstad van Delft alle ruimte kreeg om Nieuw Delft te ontwikkelen. Een stedelijk gebied met alle denkbare voorzieningen binnen handbereik. Delft kent een zeer ruim aanbod in winkelen, wonen, leren, werken en ontspannen in een mix van oud en nieuw. En niet te vergeten: reizen. Het splinternieuwe station van Delft voldoet aan alle moderne eisen.

Omgeving


Van Leeuwenhoek kwartier

Van Leeuwenhoekwartier

De kwalificatie stedelijke allure past naadloos op dit deelgebied van Nieuw Delft. Pal naast het historisch centrum verrijzen in het Van Leeuwenhoekkwartier zo’n 600 huur- en koopappartementen en woningen rondom het nieuwe stadspark. Groot en klein. Hier woont u in een gebied met een breed scala aan stedelijke functies, die zorgen voor een optimale mix in een dynamische leefomgeving. Binnen deze ‘city-lounge’ – een plek van ontmoeten – krijgt Gezicht op Delft gestalte.

Water en meer…

De Kolk biedt het dynamische schouwspel van verkeer over water. Binnenvaart en pleziervaart komen elkaar hier veelvuldig tegen. Vanaf het terras van het populaire Huszár – dat op nog geen minuut lopen ligt - kunt u de schepen als het ware aanraken. Proef de sfeer van een stad die bol staat van de geschiedenis en ervaar dagelijks wat Gezicht op Delft u allemaal te bieden heeft vanuit uw royale appartement met buitenruimte. Geniet van onbezorgd wonen in een omgeving die rust uitstraalt. Gezicht op Delft ligt in de luwte van het centrum, zodat u profiteert van het beste uit twee werelden. De dynamiek van het bruisende leven in de historische binnenstad én het comfort van een rustige, groene en waterrijke omgeving vanwege de ligging aan de Westsingelgracht enerzijds en het Van Leeuwenhoekpark anderzijds. Luxe wonen in een royaal appartement biedt u een schitterend perspectief. Heerlijk wonen in een gemoedelijke setting waar alle culturele - en andere stedelijke voorzieningen binnen handbereik zijn. De appartementen zijn comfortabel, superzuinig in energieverbruik en het internetten vormt geen enkel probleem door de aanwezigheid van glasvezel. Station Delft Centraal ligt naast de deur, waardoor de gehele randstad in een oogwenk te bereiken is. Nieuw Delft wordt - nee is - een aantrekkelijk woongebied.

Gezicht op Delft is een project van Ballast Nedam Development.

Ballast Nedam Development ontwikkelt aantrekkelijke woon-, werk- en leefomgevingen in binnenstedelijke gebieden. Plaatsen waar mensen graag willen zijn én waar ze zich prettig voelen. In elk project zijn wij ons bewust van de impact die we hebben op de directe leefomgeving, op de wereld én op de toekomst. Wij zijn een Nederlandse projectontwikkelaar met een internationale oriëntatie. Onze projecten zijn grensverleggend, zo houden wij een voorsprong op de toekomst. Ballast Nedam Development is onderdeel van de wereldwijd opererende Renaissance en is dochteronderneming van Ballast Nedam. Via hen hebben we alle mogelijke expertise en ervaring in huis. Dat maakt ons naast creatief en innovatief, ook slagvaardig en realistisch.

Op alle websites van Ballast Nedam Development is onze privacyverklaring van toepassing: